Een tweede verrassing is dat Spanje er vrij makkelijk in slaagde om vers geld op te halen, zij het aan beduidend hogere rentevoet. Op de 10-jarige staatsobligaties werd een rendement van 6,044% betaald en dat was het hoogste niveau sinds 17 november van vorig jaar een piek bereikte op 6,78%.

De Europese beurzen reageren in de plus, waarbij de koersen in de loop van de donderdagsessie verder zijn opgelopen. De Euro Stoxx laat een winst van ruim 1% optekenen, de BEL 20 noteert zowat een half procent in de plus. KBC is momenteel de sterkste stijger binnen de index.

Efficiënt beheer van militair personeel in Republiek Tsjaad met biometrisch registratiesysteem van Zetes

• Biometrische en biografische registratie van de Tsjaadse militairen en centralisatie van gegevens

• Systeem van Zetes optimaliseert het personeelsbeheer, sluit duplicaten uit en laat de productie van beveiligde identiteitskaarten toe

De Tsjaadse overheid deed een beroep op Zetes voor de registratie en identificatie van zijn militairen. Met de oplossing van Zetes wordt een nieuwe database met biometrische en biografische gegevens van het militaire personeel aangemaakt die een beter personeelsmanagement mogelijk zal maken.

De oplossing wordt onmiddellijk geïmplementeerd binnen de administratieve diensten van het Ministerie van Defensie en het leger. Het is voor Zetes het eerste contract dat het afsluit met dit land.

De grootschalige operatie behelst het volledige nationale grondgebied. De Tsjaadse overheid schat dat er 35.000 manschappen in dienst van het Ministerie van Defensie geregistreerd moeten worden. De uitvoering van het project startte begin mei.

Zetes is, samen met het lokale Group Royal Tchad, verantwoordelijk voor alle fasen van de uitvoering. De identificatiespecialist verzamelt de biometrische en biografische gegevens van de Tsjaadse soldaten, centraliseert die gegevens en elimineert dubbele gegevens uit het systeem (dankzij de AFIS-technologie).

Na afloop van het registratieproces krijgt elke militair een beveiligde kaart met een foto en vingerafdrukgegevens, digitaal verwerkt in een streepjescode. De eerste identiteitskaarten zullen vanaf het derde jaarkwartaal in omloop zijn.

Zetes' CEO Alain Wirtz: "Voor Zetes biedt dit project de mogelijkheid om alweer een brede waaier aan vakkennis op het gebied van identificatie van personen toe te passen. Het project versterkt bovendien onze positie op het Afrikaanse continent. De nood aan biometrische registratie en identificatie van ambtenaren, militair personeel enzovoort groeit nog steeds. Zetes realiseerde eerder al gelijkaardige projecten in de Democratische Republiek Congo en in Burundi. Dankzij de oplossingen die wij aanbieden, kunnen overheden betrouwbare databases aanmaken, die essentieel zijn voor een doeltreffend HR-management."

Een tweede verrassing is dat Spanje er vrij makkelijk in slaagde om vers geld op te halen, zij het aan beduidend hogere rentevoet. Op de 10-jarige staatsobligaties werd een rendement van 6,044% betaald en dat was het hoogste niveau sinds 17 november van vorig jaar een piek bereikte op 6,78%. De Europese beurzen reageren in de plus, waarbij de koersen in de loop van de donderdagsessie verder zijn opgelopen. De Euro Stoxx laat een winst van ruim 1% optekenen, de BEL 20 noteert zowat een half procent in de plus. KBC is momenteel de sterkste stijger binnen de index. Efficiënt beheer van militair personeel in Republiek Tsjaad met biometrisch registratiesysteem van Zetes • Biometrische en biografische registratie van de Tsjaadse militairen en centralisatie van gegevens • Systeem van Zetes optimaliseert het personeelsbeheer, sluit duplicaten uit en laat de productie van beveiligde identiteitskaarten toe De Tsjaadse overheid deed een beroep op Zetes voor de registratie en identificatie van zijn militairen. Met de oplossing van Zetes wordt een nieuwe database met biometrische en biografische gegevens van het militaire personeel aangemaakt die een beter personeelsmanagement mogelijk zal maken. De oplossing wordt onmiddellijk geïmplementeerd binnen de administratieve diensten van het Ministerie van Defensie en het leger. Het is voor Zetes het eerste contract dat het afsluit met dit land. De grootschalige operatie behelst het volledige nationale grondgebied. De Tsjaadse overheid schat dat er 35.000 manschappen in dienst van het Ministerie van Defensie geregistreerd moeten worden. De uitvoering van het project startte begin mei. Zetes is, samen met het lokale Group Royal Tchad, verantwoordelijk voor alle fasen van de uitvoering. De identificatiespecialist verzamelt de biometrische en biografische gegevens van de Tsjaadse soldaten, centraliseert die gegevens en elimineert dubbele gegevens uit het systeem (dankzij de AFIS-technologie). Na afloop van het registratieproces krijgt elke militair een beveiligde kaart met een foto en vingerafdrukgegevens, digitaal verwerkt in een streepjescode. De eerste identiteitskaarten zullen vanaf het derde jaarkwartaal in omloop zijn. Zetes' CEO Alain Wirtz: "Voor Zetes biedt dit project de mogelijkheid om alweer een brede waaier aan vakkennis op het gebied van identificatie van personen toe te passen. Het project versterkt bovendien onze positie op het Afrikaanse continent. De nood aan biometrische registratie en identificatie van ambtenaren, militair personeel enzovoort groeit nog steeds. Zetes realiseerde eerder al gelijkaardige projecten in de Democratische Republiek Congo en in Burundi. Dankzij de oplossingen die wij aanbieden, kunnen overheden betrouwbare databases aanmaken, die essentieel zijn voor een doeltreffend HR-management."