Inmiddels hebben de interest rate swaps in China een nieuw recordniveau bereikt. China zelf trekt namelijk aan de alarmbel: er dreigt onraad in de bankensector. Vooral de kleinere Chinese banken zijn momenteel wanhopig op zoek naar liquiditeiten, die worden gezocht waar men ze ook maar denkt te vinden.

De Chinese autoriteiten geven nu zelf toe dat de besmetting van het schaduwbankieren zal overwaaien naar de banksector zelf. Er zou zelf een zeer grote kans zijn dat een paar kleinere banken overkop zullen gaan. Er zou achter de schermen druk worden gewerkt aan een scenario om banken te redden die in moeilijkheden zijn gekomen.

Inmiddels hebben de interest rate swaps in China een nieuw recordniveau bereikt. China zelf trekt namelijk aan de alarmbel: er dreigt onraad in de bankensector. Vooral de kleinere Chinese banken zijn momenteel wanhopig op zoek naar liquiditeiten, die worden gezocht waar men ze ook maar denkt te vinden. De Chinese autoriteiten geven nu zelf toe dat de besmetting van het schaduwbankieren zal overwaaien naar de banksector zelf. Er zou zelf een zeer grote kans zijn dat een paar kleinere banken overkop zullen gaan. Er zou achter de schermen druk worden gewerkt aan een scenario om banken te redden die in moeilijkheden zijn gekomen.