China gaf aan dat het land streeft naar een lagere groei voor dit jaar. Eerder rekende China voor 2012 nog op een groei van 8%. Nu is dat 7,5%, het laagste niveau sinds 1990.

Daarnaast werd de markt gestuurd tussen hoop en vrees over het slagen van de Griekse schuldenruil. Donderdagavond kwam hierover duidelijkheid.

De Griekse overheid maakte bekend dat de investeerders mee doen aan een schuldenruil.

De ruil was een voorwaarde van het IMF en de Europese Unie voor de verdere financiële steun aan Griekenland. Het beoogde doel was het voorkomen van een faillissement van het noodlijdende land.

De Griekse minister van Financiën maakte bekend dat 85,8% van de houders van Griekse obligaties akkoord is gegaan met de schuldenruil.

Bij deelname aan het akkoord krijgen investeerders voor elke 100 euro die ze oorspronkelijk tegoed hadden van Griekenland 46,50 euro aan nieuwe obligaties. Daarvan komt 31,50 euro van Griekenland.

De rest bestaat uit obligaties van het Europese noodfonds EFSF. De schuldenruil moet ertoe leiden dat de schuldenlast gaat krimpen van EUR 206 miljard met EUR 99 miljard.

China gaf aan dat het land streeft naar een lagere groei voor dit jaar. Eerder rekende China voor 2012 nog op een groei van 8%. Nu is dat 7,5%, het laagste niveau sinds 1990. Daarnaast werd de markt gestuurd tussen hoop en vrees over het slagen van de Griekse schuldenruil. Donderdagavond kwam hierover duidelijkheid. De Griekse overheid maakte bekend dat de investeerders mee doen aan een schuldenruil. De ruil was een voorwaarde van het IMF en de Europese Unie voor de verdere financiële steun aan Griekenland. Het beoogde doel was het voorkomen van een faillissement van het noodlijdende land. De Griekse minister van Financiën maakte bekend dat 85,8% van de houders van Griekse obligaties akkoord is gegaan met de schuldenruil. Bij deelname aan het akkoord krijgen investeerders voor elke 100 euro die ze oorspronkelijk tegoed hadden van Griekenland 46,50 euro aan nieuwe obligaties. Daarvan komt 31,50 euro van Griekenland. De rest bestaat uit obligaties van het Europese noodfonds EFSF. De schuldenruil moet ertoe leiden dat de schuldenlast gaat krimpen van EUR 206 miljard met EUR 99 miljard.