Charlene Chu, senior director Fitch in Beijing, wijst er op dat er totaal geen transparantie is in het systeem van schaduwbankiern, terwijl het systeemrisico in snel tempo toeneemt. Niemand heeft er ook maar enig idee van wie bij wie geld leent.

Ook over de kwaliteit van de activa bestaat de grootst mogelijke onduidelijkheid. De probleemkredieten bij de banken zelf zouden maar 1% van het totaal bedragen, maar dat percentage is nietszeggend omdat veel schuilgaat onder de paraplu van het schaduwbankieren.

Charlene Chu, senior director Fitch in Beijing, wijst er op dat er totaal geen transparantie is in het systeem van schaduwbankiern, terwijl het systeemrisico in snel tempo toeneemt. Niemand heeft er ook maar enig idee van wie bij wie geld leent. Ook over de kwaliteit van de activa bestaat de grootst mogelijke onduidelijkheid. De probleemkredieten bij de banken zelf zouden maar 1% van het totaal bedragen, maar dat percentage is nietszeggend omdat veel schuilgaat onder de paraplu van het schaduwbankieren.