China stevent namelijk af op het eerste bankroet van een bedrijf. Niet toevallig doet dit bankroet zich voor in de sector van de zonne-energie, een sector die met zware overcapaciteit heeft te kampen. Het bedrijf in moeilijkheden is Shanghai Chaori Solar Energy Science & Technology.

Tyler Durden vreest voor een domino-effect, waarbij in de komende nog meer bedrijven overkop kunnen gaan. Het probleem ligt natuurlijk bij de uitstaande bedrijfsobligaties. Officieel staan er in China voor een bedrag van 12.000 miljard dollar aan bedrijfsobligaties uit, maar het uiteindelijke bedrag zou veel hoger liggen.

China stevent namelijk af op het eerste bankroet van een bedrijf. Niet toevallig doet dit bankroet zich voor in de sector van de zonne-energie, een sector die met zware overcapaciteit heeft te kampen. Het bedrijf in moeilijkheden is Shanghai Chaori Solar Energy Science & Technology. Tyler Durden vreest voor een domino-effect, waarbij in de komende nog meer bedrijven overkop kunnen gaan. Het probleem ligt natuurlijk bij de uitstaande bedrijfsobligaties. Officieel staan er in China voor een bedrag van 12.000 miljard dollar aan bedrijfsobligaties uit, maar het uiteindelijke bedrag zou veel hoger liggen.