Dat tempo zou zelfs nog kunnen versnellen, in zoverre dat China volgens John-Paul Smith van Deutsche Bank in snel tempo op een Japans scenario kan afstevenen. Dat betekent dat China afstevent op een verloren decennium met een economische groei die zo goed als stilvalt.

Japan beleefde zijn "lost-decade" in het midden van de jaren 80 en heeft zich daar nog altijd niet volledig van hersteld. Smith maakt zich vooral zorgen over de evolutie van de Chinese beurs. Die is vanaf de piek bereikt in 2007 met 60% gedaald, blijkbaar houden de beleggers al rekening met een worst case scenario.

Dat tempo zou zelfs nog kunnen versnellen, in zoverre dat China volgens John-Paul Smith van Deutsche Bank in snel tempo op een Japans scenario kan afstevenen. Dat betekent dat China afstevent op een verloren decennium met een economische groei die zo goed als stilvalt. Japan beleefde zijn "lost-decade" in het midden van de jaren 80 en heeft zich daar nog altijd niet volledig van hersteld. Smith maakt zich vooral zorgen over de evolutie van de Chinese beurs. Die is vanaf de piek bereikt in 2007 met 60% gedaald, blijkbaar houden de beleggers al rekening met een worst case scenario.