Een stijging van de koers van de munt zou de import aanzwengelen, maar de export onder druk zetten. De People's Bank of China is dus gedwongen om op een smalle koord te dansen.

In een interview met de Shanghai Securities News zei Zhou Xiaochuan dat de meeste centrale banken met een gelijkaardig dilemma worden geconfronteerd. Het uitpalen van een monetaire politiek is momenteel niet eenvoudig.

Sinds juni is de koers van de yuan met 2,40% gestegen tegenover de dollar. De meeste analisten gaan er van uit dat het groeitempo volgend jaar nog een stuk kleiner zal zijn.

Een stijging van de koers van de munt zou de import aanzwengelen, maar de export onder druk zetten. De People's Bank of China is dus gedwongen om op een smalle koord te dansen. In een interview met de Shanghai Securities News zei Zhou Xiaochuan dat de meeste centrale banken met een gelijkaardig dilemma worden geconfronteerd. Het uitpalen van een monetaire politiek is momenteel niet eenvoudig. Sinds juni is de koers van de yuan met 2,40% gestegen tegenover de dollar. De meeste analisten gaan er van uit dat het groeitempo volgend jaar nog een stuk kleiner zal zijn.