China staat voor de keuze tussen de pest en de cholera: ofwel een sterke terugval in de groei van het BBP, ofwel een toename van de uitstaande schulden aan een werkelijk onhoudbaar tempo. Volgens de Amerikaanse econoom Michael Pettis wordt het probleem van de Chinese schulden stelselmatig geminimaliseerd.

Het is nu eenmaal niet mogelijk om schulden te socialiseren. Vroegere verliezen op uitstaande kredieten werden simpelweg onder de tafel geveegd. In de verschillende balansen van het land zitten nog enorme bedragen aan schulden weggestopt, die echter vroeg of laat aan de oppervlakte zullen komen.

China staat voor de keuze tussen de pest en de cholera: ofwel een sterke terugval in de groei van het BBP, ofwel een toename van de uitstaande schulden aan een werkelijk onhoudbaar tempo. Volgens de Amerikaanse econoom Michael Pettis wordt het probleem van de Chinese schulden stelselmatig geminimaliseerd. Het is nu eenmaal niet mogelijk om schulden te socialiseren. Vroegere verliezen op uitstaande kredieten werden simpelweg onder de tafel geveegd. In de verschillende balansen van het land zitten nog enorme bedragen aan schulden weggestopt, die echter vroeg of laat aan de oppervlakte zullen komen.