Smead gelooft dat China nu even ver staat als de Verenigde Staten in 2007-2008, toen in de verte de donkere wolken die de financiële crisis begeleidden zich samenpakten. De Chinese economie zal onmogelijk kunnen groeien zonder een verdere kredietexpansie.

Maar de centrale heeft integendeel maatregelen getroffen om de kredietverstrekking aan banden te leggen en dat zal niet zonder gevolgen blijven. China staat aan de vooravond van een zware recessie of zelfs een depressie, met als gevolg dat de beurskoersen volatiel en over het algemeen zwak zullen blijven.

Smead gelooft dat China nu even ver staat als de Verenigde Staten in 2007-2008, toen in de verte de donkere wolken die de financiële crisis begeleidden zich samenpakten. De Chinese economie zal onmogelijk kunnen groeien zonder een verdere kredietexpansie. Maar de centrale heeft integendeel maatregelen getroffen om de kredietverstrekking aan banden te leggen en dat zal niet zonder gevolgen blijven. China staat aan de vooravond van een zware recessie of zelfs een depressie, met als gevolg dat de beurskoersen volatiel en over het algemeen zwak zullen blijven.