Het Chinees Nationaal Bureau voor de Statistiek maakte afgelopen weekend bekend dat de prijzen voor vastgoed in december voor de vierde maand op rij op maandbasis zijn gestegen.

Bovendien was er ook een stijging in het aantal transacties te melden. Het valt nu af te wachten welke stappen de People's Bank of China nu gaat treffen. Mogelijk komt er snel een nieuwe renteverhoging.

De Chinese centrale bank heeft haar basisrente al tweemaal verhoogd, namelijk in oktober en december. Met een inflatie die in december op 4,60% stond, is de kans groot dat er nieuwe rentestijgingen op komst zijn.

Wei Yao, China econoom bij Societe Generale, is van mening dat de rente dit jaar drie tot vier keer kan worden opgetrokken.

Het Chinees Nationaal Bureau voor de Statistiek maakte afgelopen weekend bekend dat de prijzen voor vastgoed in december voor de vierde maand op rij op maandbasis zijn gestegen. Bovendien was er ook een stijging in het aantal transacties te melden. Het valt nu af te wachten welke stappen de People's Bank of China nu gaat treffen. Mogelijk komt er snel een nieuwe renteverhoging. De Chinese centrale bank heeft haar basisrente al tweemaal verhoogd, namelijk in oktober en december. Met een inflatie die in december op 4,60% stond, is de kans groot dat er nieuwe rentestijgingen op komst zijn. Wei Yao, China econoom bij Societe Generale, is van mening dat de rente dit jaar drie tot vier keer kan worden opgetrokken.