Maar de ingreep van de People's Bank of China heeft haar effect deels gemist, het blijft onderhuids rommelen. China slaagt er voorlopig niet in om de rust op de rentemarkt te herstellen, zodat verdere ingrepen mogelijk blijven. Vooral op het korte einde van de rentecurve doen zich problemen vormen.

De economen vrezen namelijk dat er dit jaar nog heel wat trusts uit de wereld van het schaduwbankieren overkop zullen gaan. De hoge spreads op de Credit Default Swaps geven aan dat de financiële markten het zaakje wantrouwen, die spreads staan op het hoogste niveau sinds de zomer van vorig jaar.

Maar de ingreep van de People's Bank of China heeft haar effect deels gemist, het blijft onderhuids rommelen. China slaagt er voorlopig niet in om de rust op de rentemarkt te herstellen, zodat verdere ingrepen mogelijk blijven. Vooral op het korte einde van de rentecurve doen zich problemen vormen. De economen vrezen namelijk dat er dit jaar nog heel wat trusts uit de wereld van het schaduwbankieren overkop zullen gaan. De hoge spreads op de Credit Default Swaps geven aan dat de financiële markten het zaakje wantrouwen, die spreads staan op het hoogste niveau sinds de zomer van vorig jaar.