Lou is namelijk voorzitter van het grootste Chinees fonds dat in buitenlandse staatsobligaties belegt. Geheel in overeenstemming met zijn zienswijze heeft het fonds de belangen in aandelen en obligaties uit landen uit de eurozone teruggeschroefd.

Wie gaat het voorbeeld van China volgen?

Tot op de dag van vandaag werd gehoopt dat China een steentje zou bijdragen tot de redding van de eurozone door te blijven investeren in de regio. Dat blijkt dus niet het geval te zijn. De vraag is of nog andere grote beleggers het voorbeeld van China gaan volgen door Europa te boycotten.

Met ongeveer 410 miljard dollar aan beheerde activa is CIC het vijfde sovereign fund in de wereld. Het werd in 2007 opgericht om betere rendementen te realiseren op de Chinese valutareserves. Die reserves werden traditioneel belegd in Amerikaanse staatsobligaties die echter weinig opbrachten.

Lou is namelijk voorzitter van het grootste Chinees fonds dat in buitenlandse staatsobligaties belegt. Geheel in overeenstemming met zijn zienswijze heeft het fonds de belangen in aandelen en obligaties uit landen uit de eurozone teruggeschroefd. Wie gaat het voorbeeld van China volgen? Tot op de dag van vandaag werd gehoopt dat China een steentje zou bijdragen tot de redding van de eurozone door te blijven investeren in de regio. Dat blijkt dus niet het geval te zijn. De vraag is of nog andere grote beleggers het voorbeeld van China gaan volgen door Europa te boycotten. Met ongeveer 410 miljard dollar aan beheerde activa is CIC het vijfde sovereign fund in de wereld. Het werd in 2007 opgericht om betere rendementen te realiseren op de Chinese valutareserves. Die reserves werden traditioneel belegd in Amerikaanse staatsobligaties die echter weinig opbrachten.