Het tekort heeft deels te maken met de viering van het Chinees nieuwjaar. Als gevolg van die viering is de export deels stilgevallen. De outbound shipments stegen met slechts 2,40%.

Dat was het traagste tempo sinds november 2009, terwijl de import en stijging met 19,40% liet optekenen. Voor de Chinese regering komt het deficiet op de handelsbalans niet ongelegen.

Beijing kan nu ten opzichte van de Verenigde Staten verklaren dat de noodzaak om de koers van de yuan te laten appreciëren is weggevallen. De consensusverwachting bij de economen lag overigens op een surplus van 4,90 miljard dollar op de handelsbalans.

Het tekort heeft deels te maken met de viering van het Chinees nieuwjaar. Als gevolg van die viering is de export deels stilgevallen. De outbound shipments stegen met slechts 2,40%. Dat was het traagste tempo sinds november 2009, terwijl de import en stijging met 19,40% liet optekenen. Voor de Chinese regering komt het deficiet op de handelsbalans niet ongelegen. Beijing kan nu ten opzichte van de Verenigde Staten verklaren dat de noodzaak om de koers van de yuan te laten appreciëren is weggevallen. De consensusverwachting bij de economen lag overigens op een surplus van 4,90 miljard dollar op de handelsbalans.