Beijing probeert de banken nu aan te sporen om privé-kapitaal aan te trekken om het probleem op te lossen. De Chinese regering wil kost wat kost voorkomen dat ze voor de tweede keer in evenveel decennia een reddingsplan voor de banken op te stellen.

Ongeveer 10 jaar geleden moest China miljarden dollars - het juiste bedrag is nooit bekendgemaakt - in het systeem te pompen om de banken overeind te houden. Momenteel is het streefdoel om de Chinese banken te laten voldoen aan de voorschriften opgelegd in Basel III.

Beijing probeert de banken nu aan te sporen om privé-kapitaal aan te trekken om het probleem op te lossen. De Chinese regering wil kost wat kost voorkomen dat ze voor de tweede keer in evenveel decennia een reddingsplan voor de banken op te stellen. Ongeveer 10 jaar geleden moest China miljarden dollars - het juiste bedrag is nooit bekendgemaakt - in het systeem te pompen om de banken overeind te houden. Momenteel is het streefdoel om de Chinese banken te laten voldoen aan de voorschriften opgelegd in Basel III.