De overheid heeft al een aantal activitisten aangehouden, terwijl de aanwezigheid van politie en leger op straat werd opgedreven. Internet- en mobiel telefoonverkeer wordt beperkt.

Er werden inmiddels al opgeroepen gedaan om protestbetogingen te houden in Beijing, Shanghai en 11 andere grote Chinese steden. In Beijing werd al een man aangehouden die jasmijnen wou plaatsen.

Er zouden zich al enkele honderden mensen hebben verzameld bij een McDonald's in de Chinese hoofdstad. Ook in Shanghai zouden er al aanhoudingen zijn verricht.

De oproepen voor het protest verschenen afgelopen zaterdag voor het eerst op de website Boxun.com, een Amerikaanse website die in het Chinees wordt uitgegeven.

De overheid heeft al een aantal activitisten aangehouden, terwijl de aanwezigheid van politie en leger op straat werd opgedreven. Internet- en mobiel telefoonverkeer wordt beperkt. Er werden inmiddels al opgeroepen gedaan om protestbetogingen te houden in Beijing, Shanghai en 11 andere grote Chinese steden. In Beijing werd al een man aangehouden die jasmijnen wou plaatsen. Er zouden zich al enkele honderden mensen hebben verzameld bij een McDonald's in de Chinese hoofdstad. Ook in Shanghai zouden er al aanhoudingen zijn verricht. De oproepen voor het protest verschenen afgelopen zaterdag voor het eerst op de website Boxun.com, een Amerikaanse website die in het Chinees wordt uitgegeven.