Daardoor bedraagt het totale BBP nu 31.400 miljard yuan, tegenover de oorspronkelijk berekende 30.100 miljard yuan. De nieuwe cijfers zullen ook worden gebruikt voor de berekening van het groeitempo tijdens dit jaar.

Anderzijds zal de groeiprognose voor 2009 niet naar boven aangepast worden en ook voor 2010 worden geen wijzigingen verwacht. China is momenteel na de Verenigde Staten en Japan de derde economie in de wereld.

Algemeen wordt verwacht dat het objectief van een groei met 8% dit jaar makkelijk zal worden gerealiseerd. De Chinese regering rekent op een groei met 8,30%, de Wereldbank gaat uit van 8,40%.

In de eerste negen maanden van dit jaar werd een groei van het BBP met 7,70% opgetekend. De groei wordt positief beïnvloed door het pakket stimuleringsmaatregelen ter waarde van 4000 miljard yuan dat de Chinese regering heeft uitgevaardigd.

Daardoor bedraagt het totale BBP nu 31.400 miljard yuan, tegenover de oorspronkelijk berekende 30.100 miljard yuan. De nieuwe cijfers zullen ook worden gebruikt voor de berekening van het groeitempo tijdens dit jaar. Anderzijds zal de groeiprognose voor 2009 niet naar boven aangepast worden en ook voor 2010 worden geen wijzigingen verwacht. China is momenteel na de Verenigde Staten en Japan de derde economie in de wereld. Algemeen wordt verwacht dat het objectief van een groei met 8% dit jaar makkelijk zal worden gerealiseerd. De Chinese regering rekent op een groei met 8,30%, de Wereldbank gaat uit van 8,40%. In de eerste negen maanden van dit jaar werd een groei van het BBP met 7,70% opgetekend. De groei wordt positief beïnvloed door het pakket stimuleringsmaatregelen ter waarde van 4000 miljard yuan dat de Chinese regering heeft uitgevaardigd.