Algemeen wordt echter verwacht dat dit slechts uitstel van executie zal zijn en dat ook Zuid-Korea de rente binnenkort gaat verhogen. Ook in andere landen worden rentestijgingen verwacht.

Daarbij wordt op de eerste plaats naar China gekeken. Volgens de meeste economen is het slechts een kwestie van tijd alvorens Beijing de basisrente opnieuw gaat verhogen.

Vanmorgen deden geruchten de ronde dat China de reserveverplichtingen voor de banken nogmaals gaat optrekken, om op die manier de economie voor oververhitting te helpen behoeden. Overigens werd in Tokio vanmorgen vanwege een feestdag niet gehandeld.

Algemeen wordt echter verwacht dat dit slechts uitstel van executie zal zijn en dat ook Zuid-Korea de rente binnenkort gaat verhogen. Ook in andere landen worden rentestijgingen verwacht. Daarbij wordt op de eerste plaats naar China gekeken. Volgens de meeste economen is het slechts een kwestie van tijd alvorens Beijing de basisrente opnieuw gaat verhogen. Vanmorgen deden geruchten de ronde dat China de reserveverplichtingen voor de banken nogmaals gaat optrekken, om op die manier de economie voor oververhitting te helpen behoeden. Overigens werd in Tokio vanmorgen vanwege een feestdag niet gehandeld.