Zo werd bekend dat de Chinese economie doorheen het vierde kwartaal van 2008 nog steeds met 6,8 procent groeide en dat december opnieuw een economische versnelling toonde na merkbare zwakte in oktober en november.

Dit uitte zich meteen in een stijgende grondstoffenvraag. Zo bvb. steeg de Chinese import van koper in december tot het hoogste niveau van de voorbije 10 jaar.

Nieuwe data tonen verder hoe de Chinese overheidsinvesteringen in infrastructuur doorheen december fors stegen. China talmt duidelijk niet met haar stimuleringspakket wat goed nieuws is voor de grondstoffenmarkten, aldus nog P&B Invest.

Zo werd bekend dat de Chinese economie doorheen het vierde kwartaal van 2008 nog steeds met 6,8 procent groeide en dat december opnieuw een economische versnelling toonde na merkbare zwakte in oktober en november. Dit uitte zich meteen in een stijgende grondstoffenvraag. Zo bvb. steeg de Chinese import van koper in december tot het hoogste niveau van de voorbije 10 jaar. Nieuwe data tonen verder hoe de Chinese overheidsinvesteringen in infrastructuur doorheen december fors stegen. China talmt duidelijk niet met haar stimuleringspakket wat goed nieuws is voor de grondstoffenmarkten, aldus nog P&B Invest.