Het Chinese exportmodel heeft inmiddels zijn grenzen bereikt, op basis van export is meer groei niet meer evident. Alleen kleine landen zouden in staat zijn om op basis van dit model verder te groeien. Het geweer van schouderen veranderen is zodoende de boodschap.

Kijken naar Brazilië

Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, verwijst in dat verband naar Brazilië, waar de inkomensgroei eveneens stilviel.

Dat gebeurde zelfs op een niveau die lager lag waarop China zich momenteel daadwerkelijk bevindt.

Om de inkomens nog verder te doen stijgen, zal China als economische natie zichzelf moeten heruitvinden. Deze volgende stap is absoluut noodzakelijk om de inkomens nog verder te doen stijgen. Er moet met andere woorden dus nog een lange en moeilijke weg afgelegd worden.

Het Chinese exportmodel heeft inmiddels zijn grenzen bereikt, op basis van export is meer groei niet meer evident. Alleen kleine landen zouden in staat zijn om op basis van dit model verder te groeien. Het geweer van schouderen veranderen is zodoende de boodschap. Kijken naar BraziliëAndreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, verwijst in dat verband naar Brazilië, waar de inkomensgroei eveneens stilviel. Dat gebeurde zelfs op een niveau die lager lag waarop China zich momenteel daadwerkelijk bevindt. Om de inkomens nog verder te doen stijgen, zal China als economische natie zichzelf moeten heruitvinden. Deze volgende stap is absoluut noodzakelijk om de inkomens nog verder te doen stijgen. Er moet met andere woorden dus nog een lange en moeilijke weg afgelegd worden.