In haar halfjaarlijks rapport zegt de Asian Development Bank dat de rente in China binnen de komende 12 tot 18 maanden moet gaan stijgen, afhankelijk van de evolutie van de wisselkoersen.

China heeft al een maatregelen getroffen om een oververhitting van de economie te voorkomen, maar volgens de Asian Development Bank volstaan de geleverde inspanningen nog niet.

Het toelaten dat de koers van de yuan gaat stijgen ten opzichte van de dollar, zou de inflatiedruk kunnen doen afnemen. De Chinese Premier Wen Jiabao zei vorige week dat zijn land probeert om een sterke economische groei te combineren met het onder controle houden van de inflatie. Gemikt wordt op een BBP-groei met 8% en een inflatie van 3%.

In haar halfjaarlijks rapport zegt de Asian Development Bank dat de rente in China binnen de komende 12 tot 18 maanden moet gaan stijgen, afhankelijk van de evolutie van de wisselkoersen. China heeft al een maatregelen getroffen om een oververhitting van de economie te voorkomen, maar volgens de Asian Development Bank volstaan de geleverde inspanningen nog niet. Het toelaten dat de koers van de yuan gaat stijgen ten opzichte van de dollar, zou de inflatiedruk kunnen doen afnemen. De Chinese Premier Wen Jiabao zei vorige week dat zijn land probeert om een sterke economische groei te combineren met het onder controle houden van de inflatie. Gemikt wordt op een BBP-groei met 8% en een inflatie van 3%.