Li Daokui, een topman van de Chinese centrale bank, verklaarde gisteren op het World Economic Forum in Davos dat de regering van zijn land geleidelijk aan de rente zal moeten optrekken.

Voor Li gaat het grootste gevaar uit van de stijging van de vastgoedprijzen. Die kunnen een zeepbel doen onstaan en wanneer die implodeert, kunnen de gevolgen ernstig zijn.

Citigroup verwacht dat China de basisrente nog voor Chinees Nieuwjaar, dat op 2 februari begint, gaat verhogen. Eerder heeft de Chinese centrale bank de basisrente al tweemaal verhoogd.

Li Daokui, een topman van de Chinese centrale bank, verklaarde gisteren op het World Economic Forum in Davos dat de regering van zijn land geleidelijk aan de rente zal moeten optrekken. Voor Li gaat het grootste gevaar uit van de stijging van de vastgoedprijzen. Die kunnen een zeepbel doen onstaan en wanneer die implodeert, kunnen de gevolgen ernstig zijn. Citigroup verwacht dat China de basisrente nog voor Chinees Nieuwjaar, dat op 2 februari begint, gaat verhogen. Eerder heeft de Chinese centrale bank de basisrente al tweemaal verhoogd.