Veel Chinezen met een universitair diploma op zak voelen zich gemarginaliseerd omdat ze niet in staat zijn om een job te vinden die overeenstemt met hun diploma. Bovendien is van onvrede in China niet zo veel sprake.

In tegenstelling tot wat in Egypte het geval was, zijn de Chinezen over het algemeen tevreden over hun regering. Daar kan op wat langere termijn echter verandering in komen.

China moet de corruptie aanpakken om een Egyptisch scenario te voorkomen. Vooral de studenten maken zich boos om de alom aanwezige corruptie.

Onder andere die corruptie is verantwoordelijk voor de belabberde kwaliteit van het onderwijs, dat onvoldoende is afgestemd op de arbeidsmarkt.

Veel Chinezen met een universitair diploma op zak voelen zich gemarginaliseerd omdat ze niet in staat zijn om een job te vinden die overeenstemt met hun diploma. Bovendien is van onvrede in China niet zo veel sprake. In tegenstelling tot wat in Egypte het geval was, zijn de Chinezen over het algemeen tevreden over hun regering. Daar kan op wat langere termijn echter verandering in komen. China moet de corruptie aanpakken om een Egyptisch scenario te voorkomen. Vooral de studenten maken zich boos om de alom aanwezige corruptie. Onder andere die corruptie is verantwoordelijk voor de belabberde kwaliteit van het onderwijs, dat onvoldoende is afgestemd op de arbeidsmarkt.