Lombard Street econoom Freya Beamish is van mening dat de belangrijkste uitdaging voor de Chinese leiders er uit bestaat om niet tussenbeide te komen. Het zal voor die leiders namelijk bijzonder moeilijk worden om te weerstaan aan de verleiding om de groei te stimuleren.

Consumptie is in China nog maar goed voor 37% van het Chinees BBP, terwijl dat in de Verenigde Staten 70% is. Een betere vergelijking is misschien die met India, waar inmiddels toch al 60% van het BBP via consumptie wordt gerealiseerd. De groeiende middenklasse in China staat garant voor meer consumptie, maar die moet wel de kans krijgen om nog verder te groeien.

Lombard Street econoom Freya Beamish is van mening dat de belangrijkste uitdaging voor de Chinese leiders er uit bestaat om niet tussenbeide te komen. Het zal voor die leiders namelijk bijzonder moeilijk worden om te weerstaan aan de verleiding om de groei te stimuleren. Consumptie is in China nog maar goed voor 37% van het Chinees BBP, terwijl dat in de Verenigde Staten 70% is. Een betere vergelijking is misschien die met India, waar inmiddels toch al 60% van het BBP via consumptie wordt gerealiseerd. De groeiende middenklasse in China staat garant voor meer consumptie, maar die moet wel de kans krijgen om nog verder te groeien.