Volgens de economen van de Wereldbank wordt China met een aantal grote macro-economische uitdagingen geconfronteerd. Daar hoort ook de steeds aanzwellende toestroom van nieuw kapitaal bij.

De Wereldbank is van mening dat de Chinese economie dit jaar met ongeveer 10% kan groeien, waar in juni nog maar werd uitgegaan van een groei van het BBP met 9,50%.

Ook de prognose voor 2011 werd naar boven opgetrokken: de Wereldbank projecteert nu een groei van het BBP met 8,70% in plaats van met 8,50%. Een sterkere munt kan volgens de Wereldbank de inflatie terugdringen en zo de binnenlandse consumptie stimuleren.

Volgens de economen van de Wereldbank wordt China met een aantal grote macro-economische uitdagingen geconfronteerd. Daar hoort ook de steeds aanzwellende toestroom van nieuw kapitaal bij. De Wereldbank is van mening dat de Chinese economie dit jaar met ongeveer 10% kan groeien, waar in juni nog maar werd uitgegaan van een groei van het BBP met 9,50%. Ook de prognose voor 2011 werd naar boven opgetrokken: de Wereldbank projecteert nu een groei van het BBP met 8,70% in plaats van met 8,50%. Een sterkere munt kan volgens de Wereldbank de inflatie terugdringen en zo de binnenlandse consumptie stimuleren.