De voormalige hoofdeconoom van Morgan Stanley in de Asia-Pacific regio, adviseert de Chinese overheid om stapsgewijs te werk te gaan, met telkens verhogingen van een half procent per keer.

Een verhoging van de basisrente met 300 basispunten zou de rente op 5,50% brengen, of het hoogste niveau sinds maart 1999. Xie verwacht dat de inflatie gaat versnellen tot 6,20%.

In oktober klom de inflatie in China al tot 4,40%. Op 19 oktober werd de Chinese basisrente nog met een kwart procent verhoogd. Eigenlijk kwam die renteverhoging volgens Xie te laat.

De voormalige hoofdeconoom van Morgan Stanley in de Asia-Pacific regio, adviseert de Chinese overheid om stapsgewijs te werk te gaan, met telkens verhogingen van een half procent per keer. Een verhoging van de basisrente met 300 basispunten zou de rente op 5,50% brengen, of het hoogste niveau sinds maart 1999. Xie verwacht dat de inflatie gaat versnellen tot 6,20%. In oktober klom de inflatie in China al tot 4,40%. Op 19 oktober werd de Chinese basisrente nog met een kwart procent verhoogd. Eigenlijk kwam die renteverhoging volgens Xie te laat.