Li stelde anderzijds een groei van de industriële productie met 11% in het vooruitzicht. China mikt op een groei met 8% op jaarbasis voor de komende jaren, maar wil ook niet te snel groeien.

Adviseur van de Chinese centrale bank Fan Gang waarschuwde enkele weken geleden dat een groei met dubbele cijfers de risico's op zeepbellen op de beurs, het vastgoed en de grondstoffen zou doen toenemen.

Alaistair Chan, econoom voor Moody's Economy.com in Sydney, is echter van mening dat de Chinese economie volgend jaar in een sneller tempo dan de beoogde 8% gaat groeien.

Chan gaat voor volgend jaar uit van een groei met 9,30%, ten opzichte met 7,70% in de eerste negen maanden van dit jaar. China geniet niet zo'n goede reputatie wat het maken van prognoses betreft.

In 2007 groeide het Chinese BBP met 13%, waar eveneens maar 8% was vooropgesteld. In de afgelopen weken werd er regelmatig gewaarschuwd voor zeepbellen in de Chinese economie.

Li stelde anderzijds een groei van de industriële productie met 11% in het vooruitzicht. China mikt op een groei met 8% op jaarbasis voor de komende jaren, maar wil ook niet te snel groeien. Adviseur van de Chinese centrale bank Fan Gang waarschuwde enkele weken geleden dat een groei met dubbele cijfers de risico's op zeepbellen op de beurs, het vastgoed en de grondstoffen zou doen toenemen. Alaistair Chan, econoom voor Moody's Economy.com in Sydney, is echter van mening dat de Chinese economie volgend jaar in een sneller tempo dan de beoogde 8% gaat groeien. Chan gaat voor volgend jaar uit van een groei met 9,30%, ten opzichte met 7,70% in de eerste negen maanden van dit jaar. China geniet niet zo'n goede reputatie wat het maken van prognoses betreft. In 2007 groeide het Chinese BBP met 13%, waar eveneens maar 8% was vooropgesteld. In de afgelopen weken werd er regelmatig gewaarschuwd voor zeepbellen in de Chinese economie.