Charlene Chu van Fitch Ratings merkt op dat een en ander niet zonder gevolgen kan blijven voor de Chinese economie. Zelfs wanneer China de banken overeind kan houden, zal de kredietverstrekking in de huidige vorm niet gehandhaafd kunnen worden.

Daardoor zal de groei van de economie hoe dan ook gaan vertragen, met alle gevolgen van dien. China zou wel eens geconfronteerd worden met grote sociale onrust, waarbij het land een zeer moeilijke toekomst tegemoet kan zien. Chu telt in ieder geval dat de Chinese crisis heel anders zal worden dan de bankencrisis van de late jaren 90.

Charlene Chu van Fitch Ratings merkt op dat een en ander niet zonder gevolgen kan blijven voor de Chinese economie. Zelfs wanneer China de banken overeind kan houden, zal de kredietverstrekking in de huidige vorm niet gehandhaafd kunnen worden. Daardoor zal de groei van de economie hoe dan ook gaan vertragen, met alle gevolgen van dien. China zou wel eens geconfronteerd worden met grote sociale onrust, waarbij het land een zeer moeilijke toekomst tegemoet kan zien. Chu telt in ieder geval dat de Chinese crisis heel anders zal worden dan de bankencrisis van de late jaren 90.