De herinvoering van de goudstandaard zou op de eerste plaats bedoeld zijn om het management van de wereldwijde liquiditeit te versterken. In een artikel in de China Securities Journal lanceerde Yao tevens een oproep voor de versterking van het Internationaal Monetair Fonds.

Mogelijk is de Chinese centrale bank tevens op zoek naar een alternatief voor de dollar als wereldreservemunt. In ieder geval kan de goudprijs fors stijgen wanneer de speculatie over de herinvoering van een nieuw Bretton Woods systeem in de komende maanden zou toenemen.

De herinvoering van de goudstandaard zou op de eerste plaats bedoeld zijn om het management van de wereldwijde liquiditeit te versterken. In een artikel in de China Securities Journal lanceerde Yao tevens een oproep voor de versterking van het Internationaal Monetair Fonds. Mogelijk is de Chinese centrale bank tevens op zoek naar een alternatief voor de dollar als wereldreservemunt. In ieder geval kan de goudprijs fors stijgen wanneer de speculatie over de herinvoering van een nieuw Bretton Woods systeem in de komende maanden zou toenemen.