China Development Bank en China Export-Import Bank tekenden kredietcontracten voor een bedrag van minstens 110 miljard dollar aan ontwikkelingslanden of aan bedrijven uit die landen.

Het bedrag van 110 miljard dollar heeft betrekking op 2009 en 2010 en is afkomstig van de Financial Times. Over dezelfde periode ontleende de Wereldbank maar 100,30 miljard euro.

De Wereldbank streeft naar een samenwerking met China, kwestie van de kredietverstrekking te harmoniseren. Niet iedereen is gelukkig met de Chinese kredietverstrekking, met name de Verenigde Staten zien niet graag dat de Chinezen op grote schaal kredieten toestaan aan oliebedrijven.

China Development Bank en China Export-Import Bank tekenden kredietcontracten voor een bedrag van minstens 110 miljard dollar aan ontwikkelingslanden of aan bedrijven uit die landen. Het bedrag van 110 miljard dollar heeft betrekking op 2009 en 2010 en is afkomstig van de Financial Times. Over dezelfde periode ontleende de Wereldbank maar 100,30 miljard euro. De Wereldbank streeft naar een samenwerking met China, kwestie van de kredietverstrekking te harmoniseren. Niet iedereen is gelukkig met de Chinese kredietverstrekking, met name de Verenigde Staten zien niet graag dat de Chinezen op grote schaal kredieten toestaan aan oliebedrijven.