De posities van Londen en New York als centra van de goudhandel lopen niet meteen gevaar, want het zal geruime tijd alvorens de Chinese "Global Gold Exchange" een echte concurrent voor beide bestaande markten zal worden. De handel zou op de eerste plaats in yuan gebeuren.

Er zou kunnen gehandeld worden in hoeveelheden goud van 100 gram, 1 kilogram en 12,50 kilogram. HSBC, Australia and New Zealand Banking Group (ANZ), Standard Bank, Standard Chartered en Bank of Nova Scotia zijn gevraagd om deel te nemen aan de "Global Gold Exchange" in Shanghai.

De posities van Londen en New York als centra van de goudhandel lopen niet meteen gevaar, want het zal geruime tijd alvorens de Chinese "Global Gold Exchange" een echte concurrent voor beide bestaande markten zal worden. De handel zou op de eerste plaats in yuan gebeuren. Er zou kunnen gehandeld worden in hoeveelheden goud van 100 gram, 1 kilogram en 12,50 kilogram. HSBC, Australia and New Zealand Banking Group (ANZ), Standard Bank, Standard Chartered en Bank of Nova Scotia zijn gevraagd om deel te nemen aan de "Global Gold Exchange" in Shanghai.