Volgens Kazuyuki Terao van Allianz Global Investors Japan is het nu wel duidelijk dat de Europese economie niet snel zal herstellen. Daardoor wordt China de laatste hoop voor de wereldeconomie.

Vanmorgen werd bekend dat de inflatie in China aan het traagste tempo voor de afgelopen twee jaar. Vorig jaar bedroeg de inflatie nog maar 1,90%, een cijfer dat overeenstemde met de verwachtingen van de analisten.

Aandelenmarkten bewegen zijwaarts

Vorige week hielden beleggers hun kruit droog. Nu de zorg over de Europese schuldencrisis tijdelijk weer wat naar de achtergrond is verdrongen focussen beleggers zich volgens ABN Amro op het aanstaande cijferseizoen.

De vreugde over het positief verrassende werkgelegenheidscijfer was alweer snel vergeten. Indices lieten, in vrij smalle bandbreedtes, een zijwaartse beweging zien.

Cijferseizoen begonnen, dreiging aan de horizon

Het cijferseizoen nam in de VS een aanvang met de cijfers van Alcoa. Hier waren de cijfers beter dan de verwachting, maar werd er wel gewaarschuwd voor de groeivertraging in China.

Beleggers zijn vooral nieuwsgierig naar de vooruitzichten die overige bedrijven zullen geven. Deze verwachtingen zijn volgens ABN Amro vooralsnog geen aanleiding om aandelenposities af te bouwen, men sluit dus positieve verrassingen niet uit.

Volgens Kazuyuki Terao van Allianz Global Investors Japan is het nu wel duidelijk dat de Europese economie niet snel zal herstellen. Daardoor wordt China de laatste hoop voor de wereldeconomie. Vanmorgen werd bekend dat de inflatie in China aan het traagste tempo voor de afgelopen twee jaar. Vorig jaar bedroeg de inflatie nog maar 1,90%, een cijfer dat overeenstemde met de verwachtingen van de analisten. Aandelenmarkten bewegen zijwaartsVorige week hielden beleggers hun kruit droog. Nu de zorg over de Europese schuldencrisis tijdelijk weer wat naar de achtergrond is verdrongen focussen beleggers zich volgens ABN Amro op het aanstaande cijferseizoen. De vreugde over het positief verrassende werkgelegenheidscijfer was alweer snel vergeten. Indices lieten, in vrij smalle bandbreedtes, een zijwaartse beweging zien. Cijferseizoen begonnen, dreiging aan de horizonHet cijferseizoen nam in de VS een aanvang met de cijfers van Alcoa. Hier waren de cijfers beter dan de verwachting, maar werd er wel gewaarschuwd voor de groeivertraging in China. Beleggers zijn vooral nieuwsgierig naar de vooruitzichten die overige bedrijven zullen geven. Deze verwachtingen zijn volgens ABN Amro vooralsnog geen aanleiding om aandelenposities af te bouwen, men sluit dus positieve verrassingen niet uit.