De VS zouden beloofd hebben dat de Chinezen een grotere vinger in de pap krijgen bij het Internationaal Monetair Fonds. Met de G-20 meeting op komst noteert de yuan op het hoogste niveau sinds 1993.

China zou binnen het IMF de op twee sterkste positie krijgen, waardoor het land meer verantwoordelijkheid zou krijgen in de wereldeconomie. O'Neill merkt op dat de yuan sinds de zomer al met 3% in waarde is gestegen tegenover de dollar.

Hij is het er niet mee eens dat er momenteel wereldwijd een valuta-oorlog aan de gang is. Dat zou volgens O'Neill wel het geval zijn wanneer de VS yuans zou kopen, wat dus niet het geval is. Praten over een valuta-oorlog heeft in zijn visie alleen te maken met mediapraat en met niets anders.

De VS zouden beloofd hebben dat de Chinezen een grotere vinger in de pap krijgen bij het Internationaal Monetair Fonds. Met de G-20 meeting op komst noteert de yuan op het hoogste niveau sinds 1993. China zou binnen het IMF de op twee sterkste positie krijgen, waardoor het land meer verantwoordelijkheid zou krijgen in de wereldeconomie. O'Neill merkt op dat de yuan sinds de zomer al met 3% in waarde is gestegen tegenover de dollar. Hij is het er niet mee eens dat er momenteel wereldwijd een valuta-oorlog aan de gang is. Dat zou volgens O'Neill wel het geval zijn wanneer de VS yuans zou kopen, wat dus niet het geval is. Praten over een valuta-oorlog heeft in zijn visie alleen te maken met mediapraat en met niets anders.