De kwaliteit van de groei kan dan verder verbeteren. De Chinese munt was gisteren onderwerp van gesprek tussen Amerikaanse en Chinese afgevaardigden.

Sinds eind maart is de Chinese munt bijna 1% gestegen en sinds september vorig jaar, toen de kwantitatieve verruiming van de Fed en daarmee de dollarzwakte begon, met een ruime 3%.

Bovendien kondigde China aan dat Amerikaanse ondernemingen makkelijk opdrachten van de Chinese overheid zullen krijgen. De munt zal naar verwachting gematigd oplopen dit jaar, waarmee ook de Chinese inflatie verder kan worden ingedamd.

Deze kwam in april uit op 5,3% en daardoor zal de Chinese centrale bank de verkrappende maatregelen voortzetten.

De kwaliteit van de groei kan dan verder verbeteren. De Chinese munt was gisteren onderwerp van gesprek tussen Amerikaanse en Chinese afgevaardigden. Sinds eind maart is de Chinese munt bijna 1% gestegen en sinds september vorig jaar, toen de kwantitatieve verruiming van de Fed en daarmee de dollarzwakte begon, met een ruime 3%. Bovendien kondigde China aan dat Amerikaanse ondernemingen makkelijk opdrachten van de Chinese overheid zullen krijgen. De munt zal naar verwachting gematigd oplopen dit jaar, waarmee ook de Chinese inflatie verder kan worden ingedamd. Deze kwam in april uit op 5,3% en daardoor zal de Chinese centrale bank de verkrappende maatregelen voortzetten.