China krijgt de goudmarkt langzaam maar zeker in handen, waarbij deze groeiende supermacht het stilaan beu wordt om in dollars te beleggen. In Beijing beseft men maar al te goed dat de Amerikaanse centrale bank aan snel tempo geld blijft bijdrukken.

Door die geldcreatie dreigt de dollar zo goed als waardeloos te worden. In het afgelopen decennium heeft China zijn goudmarkt steeds meer uitgebouwd, kwestie van aan de appetijt van de inwoners van het land aan goud te voldoen. Anderzijds dreigt het westen zonder fysiek goud te vallen.

China krijgt de goudmarkt langzaam maar zeker in handen, waarbij deze groeiende supermacht het stilaan beu wordt om in dollars te beleggen. In Beijing beseft men maar al te goed dat de Amerikaanse centrale bank aan snel tempo geld blijft bijdrukken. Door die geldcreatie dreigt de dollar zo goed als waardeloos te worden. In het afgelopen decennium heeft China zijn goudmarkt steeds meer uitgebouwd, kwestie van aan de appetijt van de inwoners van het land aan goud te voldoen. Anderzijds dreigt het westen zonder fysiek goud te vallen.