Daar bleef het echter niet bij. De banken werden gedwongen om een minimum bedrag aan dollars 's nachts aan te houden. Die verplichting lag aan de basis van een stijging van de koers van de yuan tegenover de dollar.

Het zal duidelijk zijn dat China zich zorgen maakt om de toegenomen liquiditeit nadat de U.S. Federal Reserve een verruiming van haar monetaire politiek aankondigde. De Chinese centrale bank zou naar verluidt al effectief op de valutamarkten ingegrepen hebben.

Bovendien zou er een nieuwe renteverhoging op komst zijn. De People's Bank of China zou zodoende de vorming van zeepbellen en de komst van inflatie willen beletten. Anderzijds kan een hogere basisrente de koers van de yuan ondersteunen, waardoor de interesse voor de munt weer zou toenemen.

Daar bleef het echter niet bij. De banken werden gedwongen om een minimum bedrag aan dollars 's nachts aan te houden. Die verplichting lag aan de basis van een stijging van de koers van de yuan tegenover de dollar. Het zal duidelijk zijn dat China zich zorgen maakt om de toegenomen liquiditeit nadat de U.S. Federal Reserve een verruiming van haar monetaire politiek aankondigde. De Chinese centrale bank zou naar verluidt al effectief op de valutamarkten ingegrepen hebben. Bovendien zou er een nieuwe renteverhoging op komst zijn. De People's Bank of China zou zodoende de vorming van zeepbellen en de komst van inflatie willen beletten. Anderzijds kan een hogere basisrente de koers van de yuan ondersteunen, waardoor de interesse voor de munt weer zou toenemen.