Aanleiding zou de diversificatie van de reserves zijn, reserves die momenteel hoofdzakelijk uit dollars bestaan. De International Business Daily heeft banden met het Chinees ministerie van Handel en geldt dus als een betrouwbare bron.

Meng Qingfa, researcher bij de China Chamber of International Commerce, is van mening dat de aankopen van goud wel degelijk zinvol zijn, gezien de onzekerheid rond het lot van de dollar.

Jonathan Barratt, managing director Commodity Broking Services Pty in Sydney, wijst in dat verband op de duidelijke correlatie tussen de koers van de dollar en de goudprijs.

Aanleiding zou de diversificatie van de reserves zijn, reserves die momenteel hoofdzakelijk uit dollars bestaan. De International Business Daily heeft banden met het Chinees ministerie van Handel en geldt dus als een betrouwbare bron. Meng Qingfa, researcher bij de China Chamber of International Commerce, is van mening dat de aankopen van goud wel degelijk zinvol zijn, gezien de onzekerheid rond het lot van de dollar. Jonathan Barratt, managing director Commodity Broking Services Pty in Sydney, wijst in dat verband op de duidelijke correlatie tussen de koers van de dollar en de goudprijs.