Die groei zou zich volgens Dexia de volgende jaren moeten doorzetten, maar zal dan eerder rond 9 % uitkomen. Bovendien is China niet van plan het daarbij te laten, aangezien het volop expansie zoekt in andere landen - voornamelijk groeilanden - door het opkopen van bedrijven of natuurlijke grondstoffen.

Dexia stelt vast dat de groei zich aan een aardig tempo voortzet, wat doet vrezen voor een hoge inflatie: 4,4 % op jaarbasis (van oktober tot oktober). Daardoor zou de rente in China wel eens kunnen gaan stijgen.

De Chinese overheid vreest voornamelijk de inperking van handelsoverschotten. In dat geval is China immers één van de eerst getroffenen.

Om zijn overschotten af te bouwen, zou het land versneld een aantal maatregelen moeten nemen om de binnenlandse vraag op te krikken. Hierbij moet het dan echter opletten dat er geen vastgoedzeepbel ontstaat.

Die groei zou zich volgens Dexia de volgende jaren moeten doorzetten, maar zal dan eerder rond 9 % uitkomen. Bovendien is China niet van plan het daarbij te laten, aangezien het volop expansie zoekt in andere landen - voornamelijk groeilanden - door het opkopen van bedrijven of natuurlijke grondstoffen. Dexia stelt vast dat de groei zich aan een aardig tempo voortzet, wat doet vrezen voor een hoge inflatie: 4,4 % op jaarbasis (van oktober tot oktober). Daardoor zou de rente in China wel eens kunnen gaan stijgen. De Chinese overheid vreest voornamelijk de inperking van handelsoverschotten. In dat geval is China immers één van de eerst getroffenen. Om zijn overschotten af te bouwen, zou het land versneld een aantal maatregelen moeten nemen om de binnenlandse vraag op te krikken. Hierbij moet het dan echter opletten dat er geen vastgoedzeepbel ontstaat.