Volgens de Amerikaanse econoom Michael Pettis is het plaatje duidelijk: China kan onmogelijk aan het huidige tempo blijven groeien en beleggers die positief zijn voor de Chinese beurs moeten daar rekening mee houden. Een groei van het BBP met 7% of zelfs meer zal in de toekomst maar moeilijk haalbaar zijn.

De kredietverstrekking in het land is bovendien te snel gegroeid, in zoverre dat de capaciteitsgrenzen bereikt zijn. China is er niet in geslaagd om de noodzakelijke hervormingen tijdig door te voeren, waardoor de risico's op een serieuze economische inzinking duidelijk zijn toegenomen.

Volgens de Amerikaanse econoom Michael Pettis is het plaatje duidelijk: China kan onmogelijk aan het huidige tempo blijven groeien en beleggers die positief zijn voor de Chinese beurs moeten daar rekening mee houden. Een groei van het BBP met 7% of zelfs meer zal in de toekomst maar moeilijk haalbaar zijn. De kredietverstrekking in het land is bovendien te snel gegroeid, in zoverre dat de capaciteitsgrenzen bereikt zijn. China is er niet in geslaagd om de noodzakelijke hervormingen tijdig door te voeren, waardoor de risico's op een serieuze economische inzinking duidelijk zijn toegenomen.