China kan nog meer in infrastructuur investeren, onder andere in woningbouw en wegen, maar veel meer ruimte is daar niet meer beschikbaar. De economen van de bank vrezen dan ook dat de Chinese economie steeds kwetsbaarder wordt wegens een gebrek aan tools.

De groei van de wereldeconomie zal uiteindelijk minder afhankelijk worden van China, maar wel meer van de Verenigde Staten. De economen van Bank of America Merrill Lynch worden dan ook minder positief voor de wereldeconomie, ze hebben hun prognoses teruggeschroefd.

China kan nog meer in infrastructuur investeren, onder andere in woningbouw en wegen, maar veel meer ruimte is daar niet meer beschikbaar. De economen van de bank vrezen dan ook dat de Chinese economie steeds kwetsbaarder wordt wegens een gebrek aan tools. De groei van de wereldeconomie zal uiteindelijk minder afhankelijk worden van China, maar wel meer van de Verenigde Staten. De economen van Bank of America Merrill Lynch worden dan ook minder positief voor de wereldeconomie, ze hebben hun prognoses teruggeschroefd.