China kan met nog heel wat onprettige verrassingen uitpakken, tenminste als we Yahoo Finance editor-in-chief Aaron Task mogen geloven. Er is veel te doen over het komende bankroet van Shanghai Chaori Solar Energy Science and Technology Company, maar ondergronds is er veel ergers aan de hand.

Iedereen wist dat er sprake was van overcapaciteit in de sector van zonnecellen, maar Task is van mening dat er heel andere vragen moeten worden gesteld. Niemand weet wat er op de balansen van de banken staat, wel weten we dat de schuldengraad van het land de pan uitswingt. Wanneer de situatie helemaal ontspoort, kan het allemaal erg snel gaan.

China kan met nog heel wat onprettige verrassingen uitpakken, tenminste als we Yahoo Finance editor-in-chief Aaron Task mogen geloven. Er is veel te doen over het komende bankroet van Shanghai Chaori Solar Energy Science and Technology Company, maar ondergronds is er veel ergers aan de hand. Iedereen wist dat er sprake was van overcapaciteit in de sector van zonnecellen, maar Task is van mening dat er heel andere vragen moeten worden gesteld. Niemand weet wat er op de balansen van de banken staat, wel weten we dat de schuldengraad van het land de pan uitswingt. Wanneer de situatie helemaal ontspoort, kan het allemaal erg snel gaan.