Analist Tony Tsang is van mening dat de regering vooral in zee gaat met vastgoedmaatschappijen die bereid zijn om haar politiek te volgen. Die politiek houdt onder andere in dat kleinere steden voorrang krijgen wat betreft de ontwikkeling van nieuwe projecten.

Bovendien krijgen nieuwe projecten op beter gelegen locaties voorrang. De 18 ontwikkelaars in de MSCI China Real Estate Index zijn dit jaar gemiddeld met 12% in koers gedaald, dit nadat de China Banking Regulatory Commission maatregelen aankondigde om speculatie op de vastgoedmarkt af te remmen.

Analist Tony Tsang is van mening dat de regering vooral in zee gaat met vastgoedmaatschappijen die bereid zijn om haar politiek te volgen. Die politiek houdt onder andere in dat kleinere steden voorrang krijgen wat betreft de ontwikkeling van nieuwe projecten. Bovendien krijgen nieuwe projecten op beter gelegen locaties voorrang. De 18 ontwikkelaars in de MSCI China Real Estate Index zijn dit jaar gemiddeld met 12% in koers gedaald, dit nadat de China Banking Regulatory Commission maatregelen aankondigde om speculatie op de vastgoedmarkt af te remmen.