Die verwachting heeft dan weer te maken met de Europese schuldencrisis, die mogelijk al een remmend effect gaat hebben op de economie. De gevolgen van die crisis vallen echter nog niet helemaal in te schatten.

Larry Wan, deputy chief investment officer bij KBC-Goldstate Fund Management, verwacht dat de regering in Beijing een veel gematigder standpunt gaat innemen met betrekking tot groeibeperkende maatregelen.

Xu Lianzhong, topman van de Chinees National Development and Reform Commissions schreef vanmorgen in het China Securities Journal een commentaar met een gelijkaardige strekking.

Volgens Xu zorgt de schuldencrisis voor extra onzekerheid waarmee de Chinese regering mee moet afrekenen. Daardoor is kans onder andere kleiner dat er maatregelen komen om de oververhitting van de vastgoedmarkt af te remmen.

De krant Shanghai Securities News meldde vanmorgen dat de regering alvast de maatregelen gaat verlengen om de autoverkopen te ondersteunen. Die verlenging zou gelden tot het einde van dit jaar.

Die verwachting heeft dan weer te maken met de Europese schuldencrisis, die mogelijk al een remmend effect gaat hebben op de economie. De gevolgen van die crisis vallen echter nog niet helemaal in te schatten. Larry Wan, deputy chief investment officer bij KBC-Goldstate Fund Management, verwacht dat de regering in Beijing een veel gematigder standpunt gaat innemen met betrekking tot groeibeperkende maatregelen. Xu Lianzhong, topman van de Chinees National Development and Reform Commissions schreef vanmorgen in het China Securities Journal een commentaar met een gelijkaardige strekking. Volgens Xu zorgt de schuldencrisis voor extra onzekerheid waarmee de Chinese regering mee moet afrekenen. Daardoor is kans onder andere kleiner dat er maatregelen komen om de oververhitting van de vastgoedmarkt af te remmen. De krant Shanghai Securities News meldde vanmorgen dat de regering alvast de maatregelen gaat verlengen om de autoverkopen te ondersteunen. Die verlenging zou gelden tot het einde van dit jaar.