China Credit Trust Co heeft namelijk aangekondigd dat het op die dag niet aan zijn kredietverplichtingen zal kunnen voldoen. Die kredietverplichtingen staan uit in de vorm van zogenaamde wealth management producten, die vooral in handen zitten van beleggers uit de Shanxi provincie.

Er bevinden zich wel meer wealth management producten in de gevarenzone. Wanneer er sprake is van een lawine, kunnen de gevolgen moeilijk in te schatten zijn. China kan op die manier het volgende Lehman moment vormen, hoewel iedereen natuurlijk hoopt dat het allemaal met een sisser zal aflopen.

China Credit Trust Co heeft namelijk aangekondigd dat het op die dag niet aan zijn kredietverplichtingen zal kunnen voldoen. Die kredietverplichtingen staan uit in de vorm van zogenaamde wealth management producten, die vooral in handen zitten van beleggers uit de Shanxi provincie. Er bevinden zich wel meer wealth management producten in de gevarenzone. Wanneer er sprake is van een lawine, kunnen de gevolgen moeilijk in te schatten zijn. China kan op die manier het volgende Lehman moment vormen, hoewel iedereen natuurlijk hoopt dat het allemaal met een sisser zal aflopen.