Het land zoekt daarom nu hulp bij China, Griekenland wil dat de Chinezen voor een bedrag van 25 miljard euro aan Griekse staatsobligaties opneemt. Het is nog niet duidelijk welk antwoord Griekenland van de Chinezen heeft ontvangen.

Als tussenpartij heeft Griekenland de U.S. investment bank Goldman Sachs Group ingeschakeld, die de Chinezen warm moet krijgen voor de deal. China beschikt over gigantische reserves aan buitenlandse valuta.

China heeft nog geen antwoord geformuleerd op het verzoek van Griekenland, maar de Griekse minister van Financiën George Papaconstantinou zal in februari persoonlijk aanwezig zijn op een road show om de obligaties te verkopen.

De vraag is of China belangeloos Griekenland ter hulp wil komen. Zowel China Investment Corporation als Bank of China hebben al interesse laten blijken voor een strategisch belang in National Bank of Greece.

Een verzoek daaromtrent werd meteen afgewezen. Het ziet er echter niet naar uit dat China belangeloos zal helpen om de financiële problemen waar Griekenland mee worstelt te helpen oplossen.

Het land zoekt daarom nu hulp bij China, Griekenland wil dat de Chinezen voor een bedrag van 25 miljard euro aan Griekse staatsobligaties opneemt. Het is nog niet duidelijk welk antwoord Griekenland van de Chinezen heeft ontvangen. Als tussenpartij heeft Griekenland de U.S. investment bank Goldman Sachs Group ingeschakeld, die de Chinezen warm moet krijgen voor de deal. China beschikt over gigantische reserves aan buitenlandse valuta. China heeft nog geen antwoord geformuleerd op het verzoek van Griekenland, maar de Griekse minister van Financiën George Papaconstantinou zal in februari persoonlijk aanwezig zijn op een road show om de obligaties te verkopen. De vraag is of China belangeloos Griekenland ter hulp wil komen. Zowel China Investment Corporation als Bank of China hebben al interesse laten blijken voor een strategisch belang in National Bank of Greece. Een verzoek daaromtrent werd meteen afgewezen. Het ziet er echter niet naar uit dat China belangeloos zal helpen om de financiële problemen waar Griekenland mee worstelt te helpen oplossen.