Het zou de tweede keer zijn in de huidige cyclus dat China gedwongen wordt om de rente te verhogen. Op 13 december wordt de consumer price index (CPI) bekendgemaakt.

Deze index zou opnieuw zijn gestegen, waardoor de inflatie kan zijn toegenomen tot 4,70%. In oktober was de Chinese inflatie al gestegen tot 4,40%, een niveau dat onhoudbaar werd genoemd.

De China Securities Journal heeft in het verleden nog accurate voorspellingen afgeleverd over de Chinese rentepolitiek. Daardoor wordt de krant op dat vlak als geloofwaardig beschouwd.

Het zou de tweede keer zijn in de huidige cyclus dat China gedwongen wordt om de rente te verhogen. Op 13 december wordt de consumer price index (CPI) bekendgemaakt. Deze index zou opnieuw zijn gestegen, waardoor de inflatie kan zijn toegenomen tot 4,70%. In oktober was de Chinese inflatie al gestegen tot 4,40%, een niveau dat onhoudbaar werd genoemd. De China Securities Journal heeft in het verleden nog accurate voorspellingen afgeleverd over de Chinese rentepolitiek. Daardoor wordt de krant op dat vlak als geloofwaardig beschouwd.