De crisis van 2008 werd veroorzaakt omdat er te veel kredieten waren toegestaan voor het kopen van huizen in de Verenigde Staten, kredieten die achteraf bekeken trouwens van hoogst bedenkelijke kwaliteit waren. De gevolgen van deze kredietcrisis zijn inmiddels welbekend.

Faber gelooft echter dat er nog iets veel ergers op komst is, China kan een crisis van ongekende omvang veroorzaken. De kredietverlening is in dat land in de voorbije vierenhalf jaar als een percentage van de economie met 50% gestegen. Een groei met een dergelijk percentage moet hoe dan ook tot problemen aanleiding geven.

De crisis van 2008 werd veroorzaakt omdat er te veel kredieten waren toegestaan voor het kopen van huizen in de Verenigde Staten, kredieten die achteraf bekeken trouwens van hoogst bedenkelijke kwaliteit waren. De gevolgen van deze kredietcrisis zijn inmiddels welbekend. Faber gelooft echter dat er nog iets veel ergers op komst is, China kan een crisis van ongekende omvang veroorzaken. De kredietverlening is in dat land in de voorbije vierenhalf jaar als een percentage van de economie met 50% gestegen. Een groei met een dergelijk percentage moet hoe dan ook tot problemen aanleiding geven.