Johnson merkt op dat China momenteel goed is voor ongeveer 40% van de consumptie van basismetalen. De prijzen voor koper, aluminium, zink enzovoort zouden met 30 tot 40% kunnen corrigeren wanneer de Chinese economie inderdaad een harde landing zou maken.

Wat olie (variëteit Brent) gaat Johnson uit van een correctie met 30%. De goudprijs zou aanvankelijk positief kunnen reageren op een harde landing van de Chinese economie, maar in een volgende fase zal ook het goud onderuit gaan omdat de Chinezen minder goud zullen kopen.

Johnson merkt op dat China momenteel goed is voor ongeveer 40% van de consumptie van basismetalen. De prijzen voor koper, aluminium, zink enzovoort zouden met 30 tot 40% kunnen corrigeren wanneer de Chinese economie inderdaad een harde landing zou maken. Wat olie (variëteit Brent) gaat Johnson uit van een correctie met 30%. De goudprijs zou aanvankelijk positief kunnen reageren op een harde landing van de Chinese economie, maar in een volgende fase zal ook het goud onderuit gaan omdat de Chinezen minder goud zullen kopen.