Robert L. Tignor, professor geschiedenis aan de Princeton University in New Jersey en auteur van het boek "W. Arthur Lewis and the Birth of Development Economics", ziet het groeitempo nog dit jaar vertragen van 11 naar 9%.

China ziet zijn voorraad aan jonge goedkope arbeidskrachten opgebruikt raken en het land kan zijn competitief voordeel van goedkope arbeidskrachten verliezen aan landen als India en Vietnam.

Minimummaandlonen bedragen in Shanghai nu 141 dollar, tegenover 77 dollar in Mumbai en 74 dollar in Hanoi, zo blijkt uit een studie verricht door Morgan Stanley. Aan het onderste gedeelte van de exportmarkt blijkt China in snel tempo terrein te verliezen aan een aantal landen uit de regio.

In sommige streken is er al sprake van een tekort aan arbeidskrachten. Dat geldt vooral voor de oostelijke provincies, waar het overschot aan beschikbare arbeidskrachten in snel tempo opgebruikt raakt.

Het surplus aan mensen voor arbeidsintensieve jobs is gedaald van 120 miljoen in 2007 tot nog ongeveer 25 miljoen. Wang Gang Qiang, president van Ningbo Ocean Textiles (Group) Co waarschuwde onlangs voor een tekort aan arbeidskrachten dat vroeg of laat zal ontstaan.

Dit jaar zijn de minimumlonen zowat overal opgetrokken, gaande van een verhoging met 5% in de provincie Hunan tot een verhoging met 27% in Ningxia.

Robert L. Tignor, professor geschiedenis aan de Princeton University in New Jersey en auteur van het boek "W. Arthur Lewis and the Birth of Development Economics", ziet het groeitempo nog dit jaar vertragen van 11 naar 9%. China ziet zijn voorraad aan jonge goedkope arbeidskrachten opgebruikt raken en het land kan zijn competitief voordeel van goedkope arbeidskrachten verliezen aan landen als India en Vietnam. Minimummaandlonen bedragen in Shanghai nu 141 dollar, tegenover 77 dollar in Mumbai en 74 dollar in Hanoi, zo blijkt uit een studie verricht door Morgan Stanley. Aan het onderste gedeelte van de exportmarkt blijkt China in snel tempo terrein te verliezen aan een aantal landen uit de regio. In sommige streken is er al sprake van een tekort aan arbeidskrachten. Dat geldt vooral voor de oostelijke provincies, waar het overschot aan beschikbare arbeidskrachten in snel tempo opgebruikt raakt. Het surplus aan mensen voor arbeidsintensieve jobs is gedaald van 120 miljoen in 2007 tot nog ongeveer 25 miljoen. Wang Gang Qiang, president van Ningbo Ocean Textiles (Group) Co waarschuwde onlangs voor een tekort aan arbeidskrachten dat vroeg of laat zal ontstaan. Dit jaar zijn de minimumlonen zowat overal opgetrokken, gaande van een verhoging met 5% in de provincie Hunan tot een verhoging met 27% in Ningxia.