Hij stelde namelijk dat het niet langer in het belang van zijn land is om vreemde valutareserves aan te houden. Concreet wil dit zeggen dat de Chinese centrale bank niet langer Amerikaanse staatsobligaties zal kopen. Enkele economen spraken al over de "mother of all tapers".

In het afgelopen decennium was de Chinese centrale bank namelijk één van de grootste kopers van Amerikaanse staatsobligaties. Wanneer China als koper wegvalt, kan de rente in de VS snel stijgen wat de economie in groot gevaar zou brengen. Zeker wanneer ook de FED begint te taperen.

Hij stelde namelijk dat het niet langer in het belang van zijn land is om vreemde valutareserves aan te houden. Concreet wil dit zeggen dat de Chinese centrale bank niet langer Amerikaanse staatsobligaties zal kopen. Enkele economen spraken al over de "mother of all tapers". In het afgelopen decennium was de Chinese centrale bank namelijk één van de grootste kopers van Amerikaanse staatsobligaties. Wanneer China als koper wegvalt, kan de rente in de VS snel stijgen wat de economie in groot gevaar zou brengen. Zeker wanneer ook de FED begint te taperen.