Volgens het officiële Xinhua News Agency zal de regering een voorzichtig, flexibel en proactief beleid moeten voeren om het inflatiegevaar het gras voor de voeten weg te maaien.

De overheid heeft al meerdere stappen ondernomen om de inflatie af te remmen, maar die hebben tot dusver blijkbaar weinig succes gehad. Nieuwe maatregelen lijken dus onvermijdelijk.

Het land staat echter voor een moeilijke opgave: het zoeken naar een evenwicht tussen groei en stabiliteit. Daarbij zal een belangrijke rol zijn weggelegd voor prijsstabiliteit, hetgeen betekent dat de rente nog verder kan worden opgetrokken.

Volgens het officiële Xinhua News Agency zal de regering een voorzichtig, flexibel en proactief beleid moeten voeren om het inflatiegevaar het gras voor de voeten weg te maaien. De overheid heeft al meerdere stappen ondernomen om de inflatie af te remmen, maar die hebben tot dusver blijkbaar weinig succes gehad. Nieuwe maatregelen lijken dus onvermijdelijk. Het land staat echter voor een moeilijke opgave: het zoeken naar een evenwicht tussen groei en stabiliteit. Daarbij zal een belangrijke rol zijn weggelegd voor prijsstabiliteit, hetgeen betekent dat de rente nog verder kan worden opgetrokken.